Legatura intre hiperventilatie si o dacie?

Aparent nu exista nici o legatura intre ele nu?

Ei bine, in mod normal, la oameni normali, nu ar exista, insa in cazul in care vorbim de 2 studenti, lucrurile se schimba radical. Dar sa nu va mai tin in suspans si sa va povestesc despre ce este vorba.

V-am amintit  de un personaj caruia ii spuneam ” doua maini stangi” si cu care mi-am petrecut mare parte din studentie (am mentionat mare parte pentru ca la un moment dat am avut niste divergente prostesti si neelucidate pe fond de mandrie de fata mare- unul mai capos ca altul). Am impartit si momente vesele si triste (de anumite situatii  prefer sa nu imi mai amintesc),  pescuit, aventuri la pescuit, off-road cu masina pe un dig inalt si ingust de 2 metri si un deget si inalt cat sa iti dea fiori si sa iti inghete urina in tine, off-road in lanul de grau proaspat taiat pe o zi mocirloasa, pescuit de noapte intr-o zi friguroasa de aprilie (dupa vorba lui nea’ Vasile- doar in perioada aia sunt pesti in balta de la stana- rezultat: 4 pesti si o broasca :)) ), bataliii castigate/pierdute la jocuri pe calculator (Generals, Couter Strike) si multe altele pe care o sa le astern aici pe parcursul vietii acestui jurnal si in momentul in care imi voi aminti cate o intamplare.

Revenind insa la masina in cauza: o dacie in 3 culori care doar in momentul in care era plina de praf avea culoarea descrisa in talonul masinii, ce consuma cat un tanc rusesc, cu un sistem de inchidere centralizata la fluier (inchideai cu cheia si fluierai pe post de alarma activata) si careia ii puteai deschide usa din spate dreapta la o apasare mai puternica de buton. Fara izolatie (puteai sa simti alizeul lejer in timpul rularii) dar cu un sistem ingenios de incalzire permanenta si pe care nu o puteai inchide/deschide decat la scanteie (doua fire unite pana la scanteie :)) ). I-am si dat nume si i se potrivea de minune – Dacia lui Ernest, ca in filmele de groaza cu vampiri- scartaia din toate incheieturile, franele nu prea tineau si iti dadea fiori de fiecare data. (avea si numar sugestiv- ERN de la Ernest).

Nebunia asta de masina avea si caracter pe deasupra; se incapatana sa porneasca atunci cand iti era lumea mai draga si te lasa cand iti trebuia mai mult, dar repet de mancat benzina manca asa sa se simta- imi aduc aminte niste vorbe, ramase de altfel in istoria ” dumelor a la Dragan ” : ” punem 6-7 lei de caciula pentru benzina (mereu aceeasi suma ) si mergem ” sau ” Dacia asta nu merge cu apa, ii trebuie si ei una alta, o benzina un ulei ” si multe altele … de duh.

Asa a si fost intr-una din zilele din anul 4, daca nu ma insel, refuza pur si simplu sa porneasca! Ce se gandeste Radu? Hai sa o impingem si poate porneste; zis si facut, dar unde sa o impingem?

Ca in bancurile cu prosti ne-am apucat sa o pornim in parcare pe o distanta de 20-25 de metri, el la volan si eu mai mare fiind si mai in forta, la impins (nu sunt sigur ca nu a fost premeditata- dar pentru asta sunt prietenii nu ? :)) ). Am impins o data, de doua ori, de zece fara  pauze si Dacia pace, nu vroia deloc, prr prr si poc poc si atat. La un moment dat ne oprim si ne punem pe capota cu fundul ca doi romani suparati sa ne tragem sufletul cum s-ar zice la o poveste. Problema era ca mie nu pre imi mai ramasese suflet, dupa vreo cateva momente simtind cum ma scurg incet si ……………bip bip bip lesin ,dau cu capul de asfalt intr-un mod destul de urat, alegandu-ma cu o julitura de zile mari (abia dupa 2 ani mi-a trecut semnul cat de cat sa nu se mai vada). Nu stiu cat am stat acolo intins, cert este ca nu imi mai aduc aminte nimic, stiu insa ca am visat ceva frumos dar nu stiu ce si ca m-am trezit in palme (prim-ajutor de la Radu – cred ca i-a placut sa faca asta :)) ).

Cam asta a fost intamplarea si sa trag o concluzie, oferindu-va totodata un sfat, in cazul in care aveti Dacie de genul celei descrise mai sus, nu, dar NU incercati sa o impingeti in parcare, luati un taxi si rezolvati-va treaba :)))

Toate bune prieteni pana data viitoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *